Max Verstappen debuteerde op zijn 17e als jongste deelnemer ooit in de Formule 1 en werd op zijn 18e de jongste winnaar ooit van een GP. Ieder Formule 1 seizoen wordt de Red Bull coureur beter en in 2021 was daar dan zijn eerste wereldtitel… Op deze pagina, een onderdeel van onze uitgebreide Formule 1 gids, kom je meer te weten over Max Verstappen, zijn team, hoe je komt aan shirtjes, petjes etc. en alles over de Max Verstappen Tribunes die er bij een aantal races zijn. Maar ook lees je over de voorspellingen. Want Formule 1 kun je nog veel spannender maken dan het al is…
Max Verstappen – Formule 1
Max Emilian Verstappen
- Geboren te Hasselt op 30 september 1997
- Lengte 180 cm– gewicht 71 kg
- Woonplaats: Monaco
- Teams: Torro Rosso (2015-2016) Red Bull Racing (2016 – heden)
- Geschat vermogen: 65 miljoen
- Bekendste persoonlijke sponsors: Jumbo, CarNext en Ziggo. Inkomsten: enkele miljoenen per sponsor
- Red Bull team partners: TAG Heuer, Puma, Rauch, DITA, W66.com, Pirelli, MyWorld, Piquadro, Iris, Gold Standard, AlphaTauri.
Carrière
- Karten: van 2006 t/m 2013 in diverse klasses
- Formule 3: testdebuut in december 2013, eerste officiële F3 race in 2014 bij Van Amersfoort Racing
- Formule 1: debuut op 15 maart 2015 in de Grand Prix Australië (Toro Rosso). Met 17 jaar de jongste debutant ooit in de F1
- Eerste overwinning op 15 mei 2016 (Red Bull Racing)
- Eerste wereldtitel op 12 december 2021 (Red Bull)
- Punten in 2021: 395.5
Eerste 10 overwinningen Formule 1
- GP Spanje 2016
- GP Maleisië 2017
- GP Mexico 2017
- GP Oostenrijk 2018
- GP Mexico 2018
- GP Oostenrijk 2019
- GP Duitsland 2019
- GP Brazilië 2019
- GP 70th Anniversary op Silverstone 2020
- GP Abu Dhabi 2020
Max Verstappen fans
Wordt Max dit jaar weer F1 kampioen? Bookmakers hebben er op het moment van schrijven een notering van 3.25 aan gekoppeld. Een goede voorspelling levert je dus 225% winst op. Juich jij Max naar de overwinning toe?
Een uitgelezen plek waar je dat kunt doen is de zogenaamde Max Verstappen Tribune. Op de Formule 1 kalender staan ieder seizoen normaal gesproken verschillende sfeervolle Oranje tribunes speciaal voor de Nederlandse fans: denk aan o.a. de races op Spa-Francorchamps en in Spielberg. Kaarten voor deze plaatsten zijn te verkrijgen bij SportStadion.nl en kosten tussen de 240 en 300 euro. Voor dat geld krijg je ook een t-shirt en een goodiebag.
Ben je geïnteresseerd in Max Verstappen shirtjes, petjes, tassen en noem maar op, kijk dan in de officiële Max Verstappen webshop. Je vind er van alles, van bekers en sleutelhangers tot Max Verstappen telefoonhoesjes en schaalmodellen van de Red Bulls.
Wedden op Max Verstappen
Misschien sta je er niet altijd bij stil dat je ook je kunt wedden op Formule 1, maar het is een van de dingen die de races nóg spannender maken. Zat je al niet op het puntje van je stoel, koppel eens een F1 weddenschap aan de race en je zondagmiddag wordt nog boeiender!
Je doet F1 voorspellingen bij online bookmakers. Dat zijn wedkantoren, maar dan op internet. Een account aanmaken (je kan je bijvoorbeeld bij Bet365 registreren) en wat geld erop storten om mee in te kunnen zetten, is binnen een paar minuten voor elkaar. Als nieuwkomer krijg je bij alle bookies ook nog eens een startbonus (de meeste bookmakers verdubbelen het bedrag van je eerste eerste storting tot maximaal een bepaald maximum).
Op de pagina wedden op Formule 1 vind je altijd wat actuele weddenschappen en de voorspellingen voor de eerstvolgende race. Op die pagina lees je ook meer over hoe het allemaal werkt en wat alle mogelijkheden zijn.
Alles races en favorieten
De groeiende wereldwijde interesse voor Formule 1 (met name in de VS) zorgt er voor dat bookmakers meer aandacht besteden aan de weddenschappen en dat is goed nieuws voor jou.
Details van iedere race vind je in F1 kalender. Check de pole/winnaars statistieken, het circuit en kijk naar de weersverwachtingen en degenen die daarmee goed uit de voeten kunnen.
Vergeet ook niet dat de FIA geregeld met nieuwe regels komt – dit kan grote gevolgen voor teams hebben!
Team Red Bull Max Verstappen
Dit Formule 1 team dat zijn naam dankt aan zijn sponsor, de maker van het energiedrankje, en spreekt ons Nederlanders natuurlijk het meest aan omdat Max Verstappen er deel van uitmaakt. Team Red Bull ontstond aan het eind van seizoen 2005 toen Jaguar Grand Prix werd verkocht aan Red Bull, en Christian Horner werd teambaas.
In datzelfde jaar kocht Red Bull nóg een team, het Brits-Italiaanse Minardi, dat de naam Scuderia Toro Rosso kreeg. Dat bleek later een gouden greep want zo kon er meer aan ontwikkeling worden gedaan en tegelijkertijd was er een mogelijkheid om eigen coureurs op te leiden. Dat leverde succesvolle coureurs op, waaronder viervoudig F1 wereldkampioen Sebastian Vettel, Mark Webber, Daniel Ricciardo en natuurlijk Max Verstappen.
Max maakte in mei 2016 de overstap van Toro Rosso naar Red Bull om vanaf de vijfde race op de Formule 1 kalender van dat jaar mee te doen in de strijd om de podiumplekken.
Meer over Red Bulls en de andere wagens en deelnemers lees je op de pagina Formule 1 teams en coureurs. Hier staan alle Formule 1 teams en deelnemers op een rij.
Max Verstappen F1 kampioen
Met de komst van Max Verstappen bij Red Bull, werd meteen duidelijk dat Red Bull een toekomstig wereldkampioen in dienst had. Max won meteen zijn eerste GP, en in de races daarna haalde hij vier keer een tweede plaats en twee keer een derde plaats.
In 2017 won hij twee races maar gedurende het hele seizoen werd zijn wagen geplaagd door technische mankementen. 2018 sloot Max af met een vierde plaats, hij kwam net 3 punten tekort om als derde te eindigen dat seizoen. In 2019 en 2020 pakte hij wel de derde plaats, in 2021 werd hij wereldkampioen. Wordt 2022 weer het jaar van Max Verstappen?
Topfit zijn en blijven
Formule 1 racen is keihard werken en dat betekent topfit zijn voor iedere race. Max Verstappen werkt dagelijks een schema van twee maal tussen de 3 en 4 uur trainen af: in de ochtend cardio en in de middag fysieke training. Verder vind je Max vaak op de fiets en op het water (waterskiën en wakeboarden). Ook hardlopen hoort bij de dagelijkse portie beweging.
Wat voeding betreft geldt een gebalanceerd dieet om niet te zwaar te worden: geen grote hoeveelheden brood (koolhydraten) en een goede verhouding vlees / groente op de dagen dat er niet getraind wordt. Op de dagen dat er wel getraind wordt, wordt er meer gegeten om genoeg energie te hebben.